diumenge, 16 de desembre del 2012

Iogurt natural fet a casa

Ja feia molt de temps que volíem probar de fer iogurt i seguint les instruccions d'un parell de llibres ens ha sortit un iogurt natural espectacular, amb molta consistència i d'un sabor molt agradable. Ens ha sortit uns quatre pots de vidre de 250 ml. Segons alguns experts els iogurts aguanten un 8 dies a la nevera, jo diria que més però no ens arriscarem, de totes maneres, s'està apunt d'acabar! Sempre s'ha de deixar una mica de iogurt per la següent tongada i així fins unes 10-12 vegades.
He posat llet desnatada en pols per espessir i donar consistència.
Aquest cop n'he fet de naturals, però provaré de fer-ne de desnatats per després de festes que calculo que ja estaré feta una megaboleta i ara de fer el menjar una mica més lleuger.
Vinga deixo la recepta per la thermomix:

Ingredients:

-1 litre de llet sencera  (si és fresca  millor)
- 125 grms de iogurt natural
- 50 grms  de llet en pols

Preparació:

Posem tots els ingredients dins el got de la Thermomix i ho mesclem tot 10 segons a velocitat 3
Un cop finalitzat ho posem 5 minuts a 50 º C , velocitat 1
Quan ja ho tenim fet ho posem en gots i al forn tota la nit a 50ºC
Si tenim iogurtera també i  es pot fet al got de TH directament, però després queda tot quallat i per repartir-ho és engorrós.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada